opc_loader

Senioren telefoon installatie en gebruikerstips

Wanneer u op zoek bent naar een subtiele en niet al te ingrijpende mogelijkheid tot persoonlijke alarmering dan is een senioren telefoon een bijzonder geschikte mogelijkheid.

Net als een reguliere telefoon

Een senioren telefoon werkt en oogt net als een reguliere telefoon. Het is een tafelmodel wat voornamelijk gebruikt kan worden om te bellen. Een seniorentelefoon is makkelijk in gebruik en vormt geen inbreuk op de vrijheid van de gebruiker(s).

Gewoon via de vaste lijn

Een seniorentelefoon werkt gewoon via de vaste lijn of beter gezegd de goede ouwe telefoonaansluiting. De seniorentelefoon werkt met iedere provider.

Alarmeringsmogelijkheden

Er zijn eenvoudige alarmeringsmogelijkheden, zo werkt een seniorentelefoon altijd in combinatie met een losse spatwaterdichte paniekknop die op het lichaam gedragen kan worden. Deze knop kan geactiveerd worden wanneer het nodig is en stuurt automatisch een alarmering naar de vooraf aangegeven persoon / personen. Verder kan het toestel zonder aan te raken opgenomen worden, dit zogenaamde 'hands-free' opnemen is handig wanneer u niet in de directe nabijheid van het toestel verkeert.

Losse alarmknop

De losse alarmknop is spatwaterdicht en kan in natte ruimtes gebruikt worden. Stel de knop niet bloot aan direct water, de werking kan dan niet gegarrandeerd worden.

De alarmknop heeft binnen een bereik van c.a. 20 meter rondom de seniorentelefoon. Buiten kunt u tot c.a. 50 meter gebruik blijven maken van de losse knop.

Wij adviseren het maximale bereik altijd te testen in uw omgeving, het maximale bereik kan verschillen per omgeving.

Senioren telefoon installatie tips

Intelligente contact herkenning

Deze telefoon werkt op basis van “contact herkenning” bij alarmering dient de persoon die de oproep ontvangt na het aannemen van de oproep op de “0” van zijn telefoon dient te drukken,. Dit moet gebeuren als bevestiging dat er wel degelijk een persoon aan de lijn is en dat het geen mailbox is. Indien er niet wordt op de “0” gedrukt zal de volgende persoon in de lijst gebeld worden, enz.

Spreek bovenstaand dus vooraf door met de personen die u instelt om te alarmeren.

Informeer uw naasten

Wij adviseren altijd dat de personen die u alarmeert een exemplaar van deze handleiding hebben gelezen

Logische alarmering & sleutel in bezit

Alarmeer enkel personen die direct kunnen helpen. Wij adviseren altijd dat deze mensen een sleutel in bezit hebben en op die manier snel toegang tot uw woning kunnen krijgen. 

Gebruikerstips senioren telefoon

Controleer maandelijks de werking van de alarmerings-functie en de losse alarmknoppen. Dit kan door middel van een test alarmering, spreek dit van tevoren wel af met de persoon die u alarmeert.

Zorg dat personen die u alarmeert een sleutel van uw woning hebben zodat zij onmiddellijk kunnen helpen

Senioren telefoon voor ouderen aanschaffen?

Klik hier om een senioren telefoon aan te schaffen.

De zekerheden van Seniorenalarmen.nl

  • Gratis bezorgd in heel Nederland
  • 24 maanden garantie
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 10 jaar ervaring

Onze klanten geven ons een: