Senioren zijn kwetsbaar

Tijdens de corona-crisis wordt weer duidelijk hoe kwetsbaar ouderen zijn. Ouderen lopen meer risico en leven daarom vaak geïsoleerder dan (jong)volwassene. Bezoek van (klein)kinderen, buren en andere bekende wordt afgeraden. Daarnaast staat ook de thuiszorg nog onder druk.

De leefsituatie

Vaak wordt er een beroep gedaan op de kinderen om alledaagse hulp te bieden, zoals boodschappen doen en samen avondeten. Maar hoe is de leefsituatie van ouderen als de kinderen op grote afstand wonen? Het bieden van alledaagse hulp is dan lastig. Uit onderzoek van Het Centraal Bureau van Statistiek blijkt dat bij 29% van de ouderen met één of meer kinderen de kinderen op meer dan 30 kilometer wonen.

Mantelzorg

Senioren zijn daarnaast vaak afhankelijk van mantelzorgers. In 2016 ontving 10% van de 65-plussers mantelzorg. Hierbij gaat het om uiteenlopende zorg en uren. De mantelzorg wordt het vaakst gegeven door partner, kinderen, vrienden of buren.

Vergroot veiligheidsgevoel

Het vergroten van het veiligheidsgevoel om de leefsituatie aangenamer te maken kan eenvoudig met onze seniorenalarmen, een persoonlijke hulp in geval van nood. De alarmen zijn geschikt om ouderen een veilig gevoel te geven en om erger letsel te voorkomen bij bijvoorbeeld valongelukken.

Een gerust gevoel, met één druk op de knop. Bekijk onze producten.

 

 

Senioren alarmen gebruikers tips & ervaringen

Meer lezen